Zdravá strava…?

Hovorí sa: „že láska prechádza cez žalúdok“, no uvedomme si, že aj zdravie prechádza cez žalúdok, a predstavte si, čo bude, keď sa spoja tieto dve veci do jednej. Vznikne úžasný pocit na tele i na duši. A o to nám ide. Postaviť na piedestál lásku a zdravie. Ak si jeden z nás uvedomí podstatu svojho zdravia, možno sa to podarí aj ďalším okolo nás.

„Jedlo ako jed, jedlo ako liek.“ S týmto názvom, už dávno bola vydaná kniha, no túto vetu si nikto z nás neberie k srdcu. Žiaľ, mnohokrát ani vtedy, ak sa u nás prejavila nejaká choroba. Žijeme v dobe, keď ignorujeme nielen okolie, ale i seba samého. Pamätajte: najlepšia investícia je investícia do seba.

Týmto smerom je postavený i náš jedálny lístok: pre nás sú tie potraviny zdravé, ktoré prechádzajú čo najmenším priemyselným  spracovaním.  Zelenina a ovocie, ktoré nie je zbytočne chemicky ošetrované, mäso zvierat, ktoré nie sú „dopované“ a nútené jesť všetko, len, aby rýchlo vyrástli… Chceme Vám ponúknuť, všetko to, čo nám príroda dáva, bez zbytočných „fabrikových“ úprav. Samotným princípom je užívať si všetky výdobytky modernej doby, no neprestávať žiť v súlade s prírodou.

 

Zdravá strava: Čo to je?

Neexistuje presná definícia. Jednoducho povedané zdravé jedlo je to, čo  nejakým spôsobom prispieva k nášmu zdraviu. V dnešnej dobe je na trhu toho mnoho a my si sami  môžeme vybrať, čo je pre nás najlepšie. V prvom rade však nemyslite, no počúvajte svoje telo.

Ako sme už naznačili v našom ponímaní zdravá strava nie je len ovocie a zelenina, ale aj mäso, ryby a morské plody. Skrátka každá jedna potravina, či už rastlinného alebo živočíšneho pôvodu, no s dôrazom na ich výživovú hodnotu.

Naši predkovia mali jednoduchú kuchyňu, v ktorej využívali potraviny hlavne zo svojho regiónu. Vtedy neexistovalo nič, čo by bolo rýchlo dopestované, alebo čo muselo rýchlo vyrásť, všetko malo svoj čas. Dnes si ľudia myslia, že keď si nakúpia plný vozík ovocia a zeleniny v hypermarkete stravujú sa zdravo – omyl, pritom by im stačila jedna mrkva alebo jedno jablko zo záhrady a dostali by do tela viac vitamínov.

My si to uvedomujeme, a tak radi prinesieme kombinácie rôznych potravín, rôznych chutí na Váš stôl. Nakoľko v dnešnej dobe sú nám prístupné potraviny nie len z nášho regiónu, ale aj z ostatných kútov sveta. Nebránime sa túto možnosť využiť.

Comments are closed.