Kravské mlieko – tichý zabijak.

Jedného dňa som si vyšla s kolegyňou na obed do neďalekej reštaurácie. Objednala som si lososa s nejakou smotanovou omáčkou. Jedlo mi chutilo, no po asi hodine, som cítila v bruchu akési bublinkovanie a tlaky. Snažila som sa to však ignorovať, nakoľko som mala ešte prácu, ktorú som musela dokončiť a večer som sa tešila na party s kamarátkami. Po práci som sa vychystala a šup na party do bytu jednej kamarátky. Ako prvé sa podávala na ochutnávku domáca malinovica. Nestihla som dopiť ani jeden poldecák. Odpadla som do bezvedomia. Našťastie moje kamarátky začali okamžite reagovať, robili všetko preto, aby som to vyvracala. Podarilo sa, a ja som pomaly začala vnímať. Ihneď ma vyzdvihol môj vtedajší priateľ a odviezol domov. Vracala som ešte celú noc, až nad ránom kedy to neustávalo sme sa pobrali do nemocnice. Výsledok? Alergia na kravské mlieko. Neprekvapilo ma to, vedel a som už aj pred tým, že niektoré mliečne výrobky moje telo neznesie, no nečakala som, že by som mohla dostať až takúto reakciu. Mlieko v kombinácii s trochou alkoholu ma takmer zabilo.

Po rokoch som sa snažila otehotnieť, niektorých syrov som sa nedokázala vzdať ani po tejto skúsenosti. Veď výrobky z kravského mlieka “tak chutia“! Niekoľkokrát som potratila, skúmali sa všetky príčiny, až jedného dňa sa ma jedna gynekologička spýtala: „Na čo ste alergická?“ A ja som začala menovať, medzitým som spomenula aj alergiu na kravské mlieko. „Tak vidíte a máte pravdepodobne príčinu, vynechajte ho aj výrobky z neho a uvidíte.“
Tak som tak urobila, syry som jedla už len ovčie alebo kozie, a naozaj ono sa to podarilo. Úspešne som otehotnela a porodila dieťa. Náhoda alebo realita?

Nakoniec až túžba po dieťati ma doviedla k tomu, aby som úplne vynechala z jedálnička kravské mlieko. Od života som dostala toľko upozornení, no ignorovala som ich. Do našich hláv je tak veľmi vštepované ako nám kravské mlieko dodáva do tela vápnik a koľko má vitamínov a nakoniec ja som syry milovala, no skutočnosť je iná.

Kravské mlieko nie je pre ľudí, je pre teľatá!

One thought on “Kravské mlieko – tichý zabijak.”