Výber našich používaných surovín.

Himalájska soľ – ružová

Radí sa k 1. triede kvality, je  vyťažená z jedného z najstarších prírodných zdrojov – z pakistanskej oblasti Himalájí. Je stará až 25 milión rokov, kryštalický čistá, obsahuje cez 80 alkalických prvkov.

Kokosový cukor

Pre jeho karamelovú chuť má široké využitie. Získava sa zo sladkého nektáru z kvetov kokosovej palmy. Má nižší glykemický index GI 35  a obsahuje celú radu aminokyselín a vitamínov.

Pohánka

Je veľmi citlivá na chemikálie, preto sa môže pestovať len na nekontaminovanej pôde. Obsahuje antioxidanty a v tiež vzácny vitamín P. Pomáha liečiť plesne, potenciu, cukrovku, celkovo posilňuje našu imunitu, žily a cievy.

Pšeno

Obsahuje priaznivý pomer bielkovín, tukov a sacharidov. Má vysoký obsah železa a kremíka, ktorý je vhodný ako prevencia pre zdravé zuby, nechty a vlasy. Odporúča sa i pri chorobách pankreasu a sleziny.

Bulgur

Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén, železo, vitamín A. Má nízky obsah tuku, a je bohatým zdrojom vlákniny a blahodarne pôsobí na nervovú sústavu.

Ume ocot

Získava sa zo sliviek Ume boshi. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení.  Odkysľuje a odhlieňuje.

Kokosový olej

Ešte ho nepoužívate? Začnite!  Má široké využitie nielen ako doplnok stravy, ale aj ako prírodná vlasová a telová kozmetika. Je zdrojom vitamínov A, C , E a tiež obsahuje nášmu telu prospešné mastné kyseliny, predovšetkým kyselinu laurovú, ktorá je dôležitou zložkou materského mlieka. Napomáha v boji s rôznymi infekciami ako napr. s kandidou, vírusom herpes a rovnako stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Riasy kombu

Sú bohaté na vápnik a jód. Používajú sa pri zápale hrubého čreva, priaznivo pôsobia na vysoký cholesterol,  stimuluje sliznicu a lymfatický systém.

Riasy wakame

Taktiež sú bohaté na vápnik, jód, železo, vitamín B a C, bielkovín a vlákniny. Pomáhajú nám z tela odstraňovať ťažké kovy a chemické zvyšky. Priaznivo pôsobia na krvný tlak, alergie, reumatizmus a nervový systém.

Mungo fazuľa

Najviac vitamínov má vo forme klíčkov,  obsahuje ľahko stráviteľné bielkoviny, železo, mangán, horčík, draslík, forsfor a vitamíny skupiny B.

Červená šošovica

Vďaka vláknine podporuje črevný systém, je ľahko stráviteľná a má vysoký obsah minerálov ako: fosfor, železo, selén, zinok. Významný je aj obsah vitamínu B6.

Comments are closed.